A spanyol jobboldal nem támogatja a szocialista miniszterelnök újraválasztását

2019 június 12., szerda 4:05
5

A konzervatív Néppárt és a jobboldali liberális Ciudadanos vezetői a Pedro Sánchez kormányfővel folytatott személyes megbeszéléseik után közölték, hogy nem fogják támogatni Sánchez újraválasztásához a spanyol parlamentben. Spanyolországban áprilisban tartottak parlamenti választásokat, ezen a szocialisták nyertek, de nem szereztek abszolút többséget.

Sőt, a szocialistáknak még a baloldali populista, a Szocialistáknak koalíciós ajánlatot tevő Podemos szavazataival együtt sincs abszolút többsége a parlamentben, így első körben, amikor a teljes, 350 fős parlament legalább 176 képviselőjének támogatására van szükség. A szocialistáknak és a Podemosnak együtt 165 képviselőjük van.

A spanyol jogszabályok szerint az első szavazás sikertelensége után már elég a jelenlevő képvselők felének támogatása, azon már megszerezheti a többséget a szocialista kormány. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt