A spanyol jobboldal nem támogatja a szocialista miniszterelnök újraválasztását

A konzervatív Néppárt és a jobboldali liberális Ciudadanos vezetői a Pedro Sánchez kormányfővel folytatott személyes megbeszéléseik után közölték, hogy nem fogják támogatni Sánchez újraválasztásához a spanyol parlamentben. Spanyolországban áprilisban tartottak parlamenti választásokat, ezen a szocialisták nyertek, de nem szereztek abszolút többséget.

Sőt, a szocialistáknak még a baloldali populista, a Szocialistáknak koalíciós ajánlatot tevő Podemos szavazataival együtt sincs abszolút többsége a parlamentben, így első körben, amikor a teljes, 350 fős parlament legalább 176 képviselőjének támogatására van szükség. A szocialistáknak és a Podemosnak együtt 165 képviselőjük van.

A spanyol jogszabályok szerint az első szavazás sikertelensége után már elég a jelenlevő képvselők felének támogatása, azon már megszerezheti a többséget a szocialista kormány.  (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.