Élőben közvetítették, ahogy négy rendőr is fegyvert fog egy térdelő, fegyvertelen, fekete férfira

Egy nő pénteken Los Angeles környékén, Hawthorne-ban a benzinkútra menet megállt egy rendőri intézkedés közben, és számon kérte a rendőrök, miért fognak egyszerre négyen is fegyvert egy tőlük pár méterre térdelő, fegyvertelen, fekete férfira. A járókelő mindezt élőben közvetítette az Instagramon, és figyelmeztette a férfit, hogy maradjon nyugton, mert le fogják lőni.

A nő a felvételen könyörög a rendőröknek, hogy rakják már el a fegyvereiket, még rá is közelít az egyik rendőrnőre, aki egy nagy, távcsöves lőfegyvert fog rá.

Fotó: blueasdasky/Instagram

A férfi pedig azt mondogatta, hogy fegyvertelen, és megtámadták. A videót készítő Sky Holsey azt mondja a videón, a párját 2015-ben agyonlőtték, és ő is fegyvertelen volt.

A 24 éves William Ewellt, aki a videón is elmondja a nevét, végül a rendőrségi jegyzőkönyvek szerint rablás gyanújával letartóztatták. A rendőrök közölték, hogy a benzinkúton fegyveres rablás volt, és a férfire valamennyire illett a személyleírás. Hétfőn el is engedték, kapott egy idézést.

A rendőrség később kiadott egy közleményt, ami szerint Ewell vitatkozott egy pénztárosnővel egy korábbi vásárlás miatt, és erőszakkal elvett néhány ott lévő tárgyat, illetve egy alkalmazottat egy kukával is megtámadott.

Sky Holsey szerint a rendőrök túlzott erővel léptek fel. (Huffington Post)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.