Soha nem fogyott úgy magyar állampapír, mint most

Még soha nem jegyeztek úgy magyar állampapírt, mint a múlt héten kibocsátott Magyar Állampapír Pluszt, amiből egy hét alatt 529 milliárd forintnyit vásároltak az érdeklődők. "Ez minden idők legmagasabb egyhetes forgalmi adata a piacon" - közölte az MTI-vel Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga elmondta, hogy a kormány tervei szerint 11 ezer milliárd forintra kéne nőnie a lakossági állampapír-állománynak. Most a sikeres kibocsátással már 8060 milliárd forintnyi állampapír van magyar állampolgároknál.

Varga szerint az új állampapír nemcsak a magyar emberek számára előnyös, hanem Magyarország stabilitását is erősíti. A kormány célja az eddig elért gazdasági eredmények megvédése, amelyet segíthet a magyar emberek erőteljesebb szerepvállalása az adósságfinanszírozásban. Az új állampapír az egyik legbiztonságosabb befektetés, amely nemcsak adómentes, hanem magas kamatozású is, öt év alatt összességben 27,35 százalékos hozamot biztosít. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.