Soha nem fogyott úgy magyar állampapír, mint most

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Még soha nem jegyeztek úgy magyar állampapírt, mint a múlt héten kibocsátott Magyar Állampapír Pluszt, amiből egy hét alatt 529 milliárd forintnyit vásároltak az érdeklődők. "Ez minden idők legmagasabb egyhetes forgalmi adata a piacon" - közölte az MTI-vel Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga elmondta, hogy a kormány tervei szerint 11 ezer milliárd forintra kéne nőnie a lakossági állampapír-állománynak. Most a sikeres kibocsátással már 8060 milliárd forintnyi állampapír van magyar állampolgároknál.

Varga szerint az új állampapír nemcsak a magyar emberek számára előnyös, hanem Magyarország stabilitását is erősíti. A kormány célja az eddig elért gazdasági eredmények megvédése, amelyet segíthet a magyar emberek erőteljesebb szerepvállalása az adósságfinanszírozásban. Az új állampapír az egyik legbiztonságosabb befektetés, amely nemcsak adómentes, hanem magas kamatozású is, öt év alatt összességben 27,35 százalékos hozamot biztosít. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.