Soha nem fogyott úgy magyar állampapír, mint most

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Még soha nem jegyeztek úgy magyar állampapírt, mint a múlt héten kibocsátott Magyar Állampapír Pluszt, amiből egy hét alatt 529 milliárd forintnyit vásároltak az érdeklődők. "Ez minden idők legmagasabb egyhetes forgalmi adata a piacon" - közölte az MTI-vel Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga elmondta, hogy a kormány tervei szerint 11 ezer milliárd forintra kéne nőnie a lakossági állampapír-állománynak. Most a sikeres kibocsátással már 8060 milliárd forintnyi állampapír van magyar állampolgároknál.

Varga szerint az új állampapír nemcsak a magyar emberek számára előnyös, hanem Magyarország stabilitását is erősíti. A kormány célja az eddig elért gazdasági eredmények megvédése, amelyet segíthet a magyar emberek erőteljesebb szerepvállalása az adósságfinanszírozásban. Az új állampapír az egyik legbiztonságosabb befektetés, amely nemcsak adómentes, hanem magas kamatozású is, öt év alatt összességben 27,35 százalékos hozamot biztosít. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.