Bekamuzott egy repülőgép-eltérítést, hogy több időt tölthessen a szeretőjével, életfogytiglant kapott

Egy mumbai üzletembert életfogytiglan tartó börtönbüntetésre ítéltek, miután bekamuzott egy repülőgép-eltérítést, hogy több időt tölthessen a szeretőjével.

A 38 éves Birju Salla menő üzletember volt 2017-ben. A feleségével, a gyerekeivel és a szüleivel élt, gyémántkereskedelemmel foglalkozott, így tulajdonképpen luxuséletet élt. Egy Mumbaiból Delhibe tartó utazás során ismert meg egy légiutaskísérőt, akivel viszonyt kezdtek.

A férfinak azonban nem tetszett, hogy a nő a munkája miatt nem tölthet vele annyi időt, amennyit Salla szeretett volna. Titokban össze is házasodtak, a férfi pedig megkérte a stewardesst, hogy mondjon fel, de a nő erre nem volt hajlandó.

Ezért Salla kitalálta, hogy bekamuzik egy gépeltérítést, amelynek hatására majd csődbe megy a szeretőjét foglalkoztató légitársaság, neki pedig végre lesz ideje rá.

Elkészített egy levelet, amelyben azzal fenyegetőzött, hogy muszlim fegyveresek szállták meg a Mumbai-Delhi járatot, majd a levelet otthagyta repülés közben a gép vécéjében. Az egyik légiutaskísérő találta meg, a kapitány pedig azonnal kényszerleszállást hajtott végre.

Fotó: PUNIT PARANJPE/AFP

Salla elővigyázatos volt - műanyagkesztyűt használt -, mégis, egy évre rá letartóztatták, most pedig elítélték. Kiderült, hogy Salla nagyon rossz fába vágta a fejszéjét, mert 2016-ban törvényt módosítottak Indiában. Eszerint gépeltérítésért csak kétfajta büntetés szabható ki: életfogytiglan vagy halál.

Ügyvédje szerint a férfi viszonya a családjával feszültté vált, a szeretője azonban kiállt érte, szerinte az életfogytiglan teljesen aránytalan büntetés ezért a “csínyért”. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.