Egy ember bemászott a szennyvíztartályba, de nem jött fel, erre utánamásztak hárman, ők sem jöttek elő, mire újabb három próbálkozott, a vége hét halott

A tragédia helyszíneFotó: STR/AFP

A nyugat-indiai Gudzsarát tartományban, Fartikui településen tiszításra szorult a Darshan Hotel szennyvízgyűjtő tartálya. A rutinművelet végrehajtására egy tartálytakarító vállalkozás négy szakembere érkezett a szállodába. Miután az első bemászott a tartályba, percek teltek el, de nem jött elő és a kiabálásra sem reagált. Három vele érkező kollégája ekkor utánamászott segíteni, de ők sem jöttek vissza. A szálloda három alkalmazottja ezek után is jó ötletnek érezte, hogy simán utánuk másszanak a mélybe segítséget nyújtani. A hatóságokat csak akkor riasztották, amikor már heten hiányoztak.

A tartály nagy részét kitöltő mérgező gáz vagy pára belélegzése miatt meghalt férfiakat háromórás akcióval hozták a felszínre. 

Az ilyen esetek annyira gyakoriak Indiában, hogy egy, a kézi munkával végzett szennyvíztartály-tisztítás betiltása mellett kampányoló érdekvédelmi szervezet összesítése szerint az országban az elmúlt 10 évben majdnem 1800 fulladtak meg ehhez hasonló balesetekben.

(via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.