A szombati turbinahiba után ismét a névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 2. blokkja

A paksi atomerőmű honlapján közölte, hogy ismét a névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 2. blokkja, amit még május 18-án állítottak le éves főjavításra. Eredetileg szombaton délután két órára kellett volna elérnie ezt a teljesítményszintet, de a turbinavédelem működése miatt egy turbinája kiesett. Az Országos Atomenergia Hivatal tájékoztatása szerint

a 100 megawattot meghaladó teljesítménycsökkenést egy automatikusan működésbe lépett villamosvédelem okozta a 3-as számú turbinagenerátor-rendszernél.

Hozzátették: a blokkon végrehajtott leterhelés és a névleges teljesítményre hozás során a reaktor hűtése biztosított volt, a teljesítményváltoztatásokat a személyzet az előírások maradéktalan betartása mellett hajtotta végre, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nem volt. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.