A szombati turbinahiba után ismét a névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 2. blokkja

gazdaság
2019 június 17., 16:10
comments 112

A paksi atomerőmű honlapján közölte, hogy ismét a névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 2. blokkja, amit még május 18-án állítottak le éves főjavításra. Eredetileg szombaton délután két órára kellett volna elérnie ezt a teljesítményszintet, de a turbinavédelem működése miatt egy turbinája kiesett. Az Országos Atomenergia Hivatal tájékoztatása szerint

a 100 megawattot meghaladó teljesítménycsökkenést egy automatikusan működésbe lépett villamosvédelem okozta a 3-as számú turbinagenerátor-rendszernél.

Hozzátették: a blokkon végrehajtott leterhelés és a névleges teljesítményre hozás során a reaktor hűtése biztosított volt, a teljesítményváltoztatásokat a személyzet az előírások maradéktalan betartása mellett hajtotta végre, az eseménynek környezetre gyakorolt hatása nem volt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.