17 milliárd forintnyi közpénz jutott tavaly a Fradinak

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A céges beszámolók után a civil szervezetek, köztük a Ferencvárosi Torna Club is közzétette 2018. évi beszámolóját. Ebből egyrészt kiderült, hogy a Fradi tavaly 130,8 millió forint veszteséget volt képes termelni, mert évi 5,8 milliárd forintos kiadásait nem fedezik a bevételei.

Szerencsére Magyarországon egy globálisan üzletileg is sikeres sportágban veszteségeket halmozó klubnak sincs miért aggódnia, az FTC költségvetését is bőven kiegészítették közpénzekből. Az Mfor számításai szerint az FTC csak a minisztériumoktól összesen 17,6 milliárd forint támogatást kapott, hogy mást ne mondjak, a most éppen a magyar tudományon spórolni akaró Innovációs és Technológiai Minisztérium szerény 1,2 milliárd forinttal támogatta a sportklubot.

Az Mfor részletekre bontva is beszámol, hogy honnan és mennyi pénzt kapott Kubatov Gábor Fidesz-alelnök sportklubja.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.