17 milliárd forintnyi közpénz jutott tavaly a Fradinak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A céges beszámolók után a civil szervezetek, köztük a Ferencvárosi Torna Club is közzétette 2018. évi beszámolóját. Ebből egyrészt kiderült, hogy a Fradi tavaly 130,8 millió forint veszteséget volt képes termelni, mert évi 5,8 milliárd forintos kiadásait nem fedezik a bevételei.

Szerencsére Magyarországon egy globálisan üzletileg is sikeres sportágban veszteségeket halmozó klubnak sincs miért aggódnia, az FTC költségvetését is bőven kiegészítették közpénzekből. Az Mfor számításai szerint az FTC csak a minisztériumoktól összesen 17,6 milliárd forint támogatást kapott, hogy mást ne mondjak, a most éppen a magyar tudományon spórolni akaró Innovációs és Technológiai Minisztérium szerény 1,2 milliárd forinttal támogatta a sportklubot.

Az Mfor részletekre bontva is beszámol, hogy honnan és mennyi pénzt kapott Kubatov Gábor Fidesz-alelnök sportklubja.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.