Irán lelőtt egy amerikai drónt a Hormuzi-szoros felett

Nemzetközi légtérben, minden előzmény és indok nélkül lőtte le egy iráni rakéta az amerikai haditengerészet egyik felderítő drónját a Hormuzi-szoros felett, közölte a térségben zajló műveleteket irányító főparancsnokság csütörtökön. Teherán szerint a dél-iráni Hormuzgán tartomány fölött lőtték ki az RQ-4A Global Hawk típusú eszközt. A Forradalmi Gárda parancsnoka szerint az akció Washingtonnak szánt világos üzenet volt. 

"Irán nagyon nagy hibát követett el," kommentálta az esetet az amerikai elnök. Sajtóhírek szerint Donald Trump csütörtök délelőttre válságértekezletet hívott össze az egyre feszültebb iráni helyzet miatt. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.