"Remek" levelet kapott Trumptól Kim

"Elégedetten közölte, hogy a levél tartalma remek" - számolt be a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság hivatalos hírügynöksége arról, hogy az ország diktátora, Kim Dzsongun elolvasta Donald Trump levelét. Mi több, a szeretett vezér a hivatalos jelentés szerint elégedettségén túl azt is jelezte, hogy "komolyan megfontolja" a "remek" levél "érdekes tartalmát".

Kim a jelek szerint mostanra már felsőfokon beszéli Trump nyelvét, legalábbis a hírügynökség jelentése szerint ez utóbbit azzal egészítette ki, hogy mindezt "Trump elnök politikai döntéshozatali képessége és rendkívüli bátorsága elismeréseként" teszi majd.

Trump és Kim között ez a fajta, minek is nevezzem, kémia? Felszopó diplomácia? Mindegy, ez a kommunikáció működik, előszeretettel legyezgetik a másik hiúságát. Eredménye azonban eddig nem sok volt. Két csúcstalálkozójuk közül az elsőn a Kim által felajánlott semmiért cserébe Trump váratlan - és még a hadseregét is meglepő - engedményeket tett, a második viszont teljes kudarccal zárult. Észak-Korea mindeközben  nem függesztette fel sem rakéta-, sem atomprogramját. (Via Sky News)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.