Gulyás: Az ártatlanság véleleme Farkas Flóriánt is megilleti

 "Az ártatlanság véleleme Farkas Flóriánt is megilleti. Nyilvánvaló, hogy a program sikertelenségével kapcsolatos következményeket levontuk," válaszolta az RTL Klub kérdésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti Kormányinfón. Polt Péter legfőbb ügyész szerdán számolt be arról, hogy a Híd a munka világa program kirobbanása után még mindig nem történt gyanúsítotti kihallgatás. Gulyás szerint is "rombolja az intézmények iránti bizalmat" a hosszú nyomozás,

"de elsősorban az Európai Uniós iránti bizalmat rombolja. (..) Több mint három évig tartott az OLAF-vizsgálat."

A miniszter kijelentette: míg más uniós tagállamban nincs így, addig Magyarországon az ügyészség a kormánytól teljesen független működik.

"A Greco-jelentést nyilvánosságra fogjuk hozni, a kormány kommentárjaival,"

jelentette ki Gulyás. Az Európa Tanács éves korrupciós helyzetet vizsgáló jelentésének nyilvánosságra hozatalát négy éve blokkolja a kormány, egyedüli EU-tagállamként. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.