Karácsonyék felállítanak egy ellenzéki bizottságot, ami irányítja a pártok aktivistáit a kampányban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Karácsony Gergely zuglói polgármester, az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás MSZP-Párbeszéd színeiben induló győztese sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egyeztetett a DK és a Momentum elnökével és főpolgármester-jelöltjeivel arról, hogy felállítanak egy bizottságot, ami irányítja az előválasztásban résztvevő pártok aktivistáit, és vezeti a kampányt. Azt mondta, 70 ezer önkéntesük van.

Fotó: botost/444.hu

Karácsony azt mondta, reméli, hogy Kálmán Olgával, ahogy Kerpel-Fronius Gáborral is közösen fognak dolgozni az önkormányzati választás előtt. Mint mondta, helyreállt a bizalom a pártok között. Erről írt korábban Gyurcsány Ferenc is.

Elmondta, hogy Gyurcsánnyal és Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével is beszélt, és megállapodtak, bízik benne, hogy az LMP-vel és a Jobbikkal is sikerül megállapodniuk az egy esélyes jelölt indítása érdekében. Azt mondta, be kell kopogni minden budapesti ajtaján, egy klasszikus, 19. századi kampánnyal lehet ezt házról házra járva kompenzálni.

Fotó: botost/444.hu

Karácsony szerint Tarlós rosszat akart neki, azért mondta, hogy neki drukkol, mert azt a látszatot próbálta kelteni, mintha Karácsony indulása a Fidesznek lenne jó, pedig nem. Szerinte Tarlós István azon kívül, hogy szapulta az ellenzéket, nem számolt be arról, mit ért el az elmúlt 5 évben Budapestért. Karácsony szerint semmit, erről is vitázna vele, reméli, Tarlós tényleg hajlandó lesz majd a vitára.

Az előválasztás győztese szerint, ahogyan a közvéleménykutatások is állítják, neki van a legnagyobb esélye legyőzni Tarlóst Budapesten, és az EP-választás eredménye is megmutatta, Budapesten többségben vannak azok a szavazók, akik az előválasztáson résztvevő pártokban, azaz a DK-ban, a Momentumban és az MSZP-ben bíznak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.