Karácsonyék felállítanak egy ellenzéki bizottságot, ami irányítja a pártok aktivistáit a kampányban

Több 444 videó?
Szeretném

Karácsony Gergely zuglói polgármester, az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás MSZP-Párbeszéd színeiben induló győztese sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egyeztetett a DK és a Momentum elnökével és főpolgármester-jelöltjeivel arról, hogy felállítanak egy bizottságot, ami irányítja az előválasztásban résztvevő pártok aktivistáit, és vezeti a kampányt. Azt mondta, 70 ezer önkéntesük van.

Fotó: botost/444.hu

Karácsony azt mondta, reméli, hogy Kálmán Olgával, ahogy Kerpel-Fronius Gáborral is közösen fognak dolgozni az önkormányzati választás előtt. Mint mondta, helyreállt a bizalom a pártok között. Erről írt korábban Gyurcsány Ferenc is.

Elmondta, hogy Gyurcsánnyal és Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével is beszélt, és megállapodtak, bízik benne, hogy az LMP-vel és a Jobbikkal is sikerül megállapodniuk az egy esélyes jelölt indítása érdekében. Azt mondta, be kell kopogni minden budapesti ajtaján, egy klasszikus, 19. századi kampánnyal lehet ezt házról házra járva kompenzálni.

Fotó: botost/444.hu

Karácsony szerint Tarlós rosszat akart neki, azért mondta, hogy neki drukkol, mert azt a látszatot próbálta kelteni, mintha Karácsony indulása a Fidesznek lenne jó, pedig nem. Szerinte Tarlós István azon kívül, hogy szapulta az ellenzéket, nem számolt be arról, mit ért el az elmúlt 5 évben Budapestért. Karácsony szerint semmit, erről is vitázna vele, reméli, Tarlós tényleg hajlandó lesz majd a vitára.

Az előválasztás győztese szerint, ahogyan a közvéleménykutatások is állítják, neki van a legnagyobb esélye legyőzni Tarlóst Budapesten, és az EP-választás eredménye is megmutatta, Budapesten többségben vannak azok a szavazók, akik az előválasztáson résztvevő pártokban, azaz a DK-ban, a Momentumban és az MSZP-ben bíznak.