Magyarországnak adja ki a csantavéri bérgyilkost Csehország

2019 június 27., csütörtök 17:02
104

Csehország kiadja Magyarországnak Dér Csaba csantavéri születésű bérgyilkost - közölte a cseh igazságügyi minisztérium szóvivője csütörtökön. 

A magyar és szerb állampolgársággal rendelkező Dér Csaba kiadását Szerbia is kérte. A cseh igazságügyi miniszter a két országban elkövetett bűncselekmények súlyára és az ezekért járó büntetések mértékére tekintettel Magyarország mellett döntött. 

Dér Csabát március 1-jén a prágai Amadeus szállóban tartóztatta le a cseh rendőrség. Az akkori közlemény szerint a letartóztatáskor hamisított iratokat, két pisztolyt és lőszert találtak a bűnözőnél, akit a csehek azóta fogságban tartottak. 

A több gyilkosság elkövetésével gyanúsított 38 éves férfi ellen a holland, a magyar és a szerb rendőrség adott ki nemzetközi elfogatóparancsot. A hollandok a saját ügyüket később átadták a magyaroknak. A prágai bíróság, amely a magyar és a szerb kiadatási kérelmet megvizsgálta, úgy találta, hogy az érintett mindkét országnak kiadható. A végső döntést ezért a cseh igazságügy-miniszternek kellett meghoznia. 

Dér Csaba a prágai bíróságon egyetértett azzal, hogy a hatóságok kiadják őt Magyarországnak, ahol szerinte a családja is él. Szerbiának történő esetleges kiadatásával viszont nem értett egyet, de álláspontját nem indokolta meg - írja az MTI tudósítója.

A férfi Budapesten 2018. szeptember 20-án egy kétes hírnevű vállalkozóval, V. Lászlóval végzett egy parkolóban. A férfit térdre kényszerítette, majd fejbe lőtte.

Januárban végigfutott a szerb médián az Belgrádban készült, brutális videó, amelyen az látható, hogy az áldozat egy babakocsit próbál felállítani az autója mögött, amikor egy autó leparkol mellette, a gyilkos  - a gyanú szerint Dér Csaba - kiszáll, odamegy, és több lövéssel kivégzi.

A vajdasági születésű férfi korábban egy szarajevói és egy szerb börtönben is ült már, utóbbiban gyilkosságért.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt