A videón látható magyar bérgyilkost keresi a szerb rendőrség

A gyanú szerint a szabadkai, egészen pontosan csantavéri születésű Dér Csaba ölte meg szombaton reggel a harminchét éves Nebojša Markovićot. A szerb rendőrség nagy erőkkel keresi az 1980-ban született férfit - írja a Szabad Magyar Szó.

Arról a belgrádi gyilkosságról van szó, amelynek lent látható, felkavaró felvétele bejárta a szerb médiát. Az áldozat egy babakocsit próbál felállítani az autója mögött, amikor egy autó leparkol mellette, a gyilkos kiszáll, odamegy, és több lövéssel kivégzi.

Szerb lapértesülések szerint az áldozat Aleksandar Šaracnak, a hírhedt Pink Panther bűnbanda tagjának a sógora - és könnyen lehet, hogy tévedésből ölték meg. 

A feltételezett tettes, Dér Csaba egyszer már ült gyilkosságért. 2004-ben a gyilkosságot hasonló módon követte el: bement az étterembe, odasétált az áldozat mellé, egy zacskóból kivette a fegyvert, lelőtte a bűnözőt, majd kisétált, felült a kerékpárjára és eltűnt - írja a Magyar Szó. A bíróságon azzal védekezett, hogy áldozata megbízta őt egy munkával, amit később nem fizetett ki, sőt fenyegetni kezdte.