A Madame Tussaud viaszmúzeumok fele részben a Lego tulajdonába kerülnek

külföld
2019 június 28., 09:36
comments 57

A Merlin Entertainment pénteken bejelentette, hogy 7,5 milliárd dollárért megvásárolja a dán Lego cég befektetési egysége, valamint a Blackstone amerikai vagyonkezelő befektetési táraság és a CPPIB kanadai nyugdíjalap.

David Cameron viaszfigurája
photo_camera David Cameron viaszfigurája Fotó: LEON NEAL/AFP

A Merlin Entertainments működteti egyebek között a Madame Tussauds viaszmúzeumokat és a Legoland élményparkokat világszerte.

A bejelentésre csaknem 14 százalékkal nőtt a Merlin árfolyama a londoni értéktőzsdén.

A Legót tulajdonló Kirk Kristiansen család Kirkbi befektetési cége a jelenlegi 30 százalékról 50 százalékra növeli részesedését a Merlinben, amelynek fennmaradó 50 százalékán a Blackstone és a CPPIB osztozik.   

A londoni tőzsdére 2013-ben bevezetett Merlin Nagy-Britanniában az Alton Towers témaparkot is üzemelteti. (MTI, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.