A rendőrség megtiltotta, hogy a Mi Hazánk a Pride útvonalán demonstráljon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Idén az ellentüntetéseket fogják körbekordonozni a Budapest Pride-on - írja a Népszavára hivatkozva a Mérce. A lap szerint a rendőrség több ellentüntetést is engedélyezett, de a Toroczkai-féle Mi Hazánk Mozgalomét nem, azt ugyanis provokatív célúnak minősítették.

Szombaton, július 6-án 15 órakor a Kossuth téren fognak majd gyülekezni a Budapest Pride résztvevői, ahol civil falu várja az érdeklődőket. Ezután indul majd a menet, amely a Falk Miksa utca – Markó utca – Bajcsy-Zsilinszky út – József Attila utca – Széchenyi István tér – Apáczai Csere János utca útvonalon ér el a Március 15. térre.

Az elmúlt napokban több alkalommal is ellentüntetők zavarták meg a Pride rendezvényeit, ezek legtöbbje a Budaházy-családhoz vagy a Mi Hazánk Mozgalomhoz kötődik. Toroczkaiék korábban kérték a Pride felvonulás betiltását is, mondván, nekik sem engedték, hogy Törökszentmiklóson felvonuljanak a „cigányterror” ellen, akkor ne vonulhassanak az általuk deviánsnak nevezett LMBTQ-mozgalom tagjai sem. Miután a kérésüknek a rendőrség nem tett eleget, tüntetést szerveztek a Belügyminisztérium elé a felvonulás idejére, ezt viszont nem tarthatják meg, mert erre vonul majd a Pride menet is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.