Elengedte a meccsét, nem ment a labdák után, a wimbledoni szervezők visszavonták a teljes, 16 millió forintos pénzdíját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Tomic a semmiért ütöget Tsonga ellen.Fotó: BEN STANSALL/AFP

Egyre jobban megéri bejutni a wimbledoni füvespályás tenisztornára: az első fordulóban azonnal kiesők pénzdíja 2011 óta a négyszeresére, 11500 fontról 45 ezer fontra, azaz kábé 16 millió 200 ezer forintra nőtt. De pont négyszer rosszabb érzés az is, ha az embertől elveszik ezt az összeget. Márpedig most ez történt az ausztrál Bernard Tomic-csal, akit a szervezők ma hivatalosan is megfosztottak a neki járó pénzdíjtól. 

Az ok az, hogy a francia Jo-Wilfried Tsonga elleni elsőfordulós meccsén Tomic egyszerűen nem volt hajlandó rendesen játszani: ha egy labda nem karnyújtásnyi távolságban érkezett, lépni sem volt hajlandó utána, gyakran a szerváit sem vette komolyan, az egészet hagyta a francba, így végül 58 perc alatt kapott ki, ami a második leggyorsabb vereség volt, amióta számon tartják az ilyesmit Wimbledonban. A BBC kommentátora ettől majd megőrült, gyalázatot, szégyent és hasonlókat emlegetett a közvetítés közben.  Tomic érdektelensége olyan fokú volt, hogy bár a meccset nem is három 0-6-os játszmával, hanem 1-6, 4-6, 1-6-ra vesztette el, végül megfosztották a pénzdíjától. A szervezők a lehetséges maximumbüntetésről szóló döntést a meccsbíró véleménye alapján hozták meg.

Az ausztrál ráadásul pontosan tudhatta, kikkel szórakozik és mit kockáztat: két évvel ezelőtt ugyanitt ugyanis 11 ezer fontra büntették és az ütőszponzorát is elvesztette, mivel a Misha Zverev ellen lélektelen, elsőfordulós veresége után olyanokat nyilatkozott, hogy nagyon unta a meccset és az edzőjét sem igazi sérülés miatt hívta be közben.

(via Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.