„Igen, szándékosan lőttem mellbe Nadalt, ennyi Grand Slam után, ennyi pénzzel a bankszámláján csak kibírja valahogy”

Sistergős meccsre volt kilátás csütörtökön a wimbledoni centerpályán a torna harmadik körében: az ausztrál Nick Kyrgios ellenfele a harmadik kiemelt spanyol Rafael Nadal volt. 

Kyrgios eleve híres arról, hogy az egyik legnagyobb bunkó, aki valaha teniszpályára tévedt, nem sokat ad a sportszerűségre, se a népszerűségre, miközben néha elképesztő ütései vannak; de Nadallal különösen balhés meccseket szoktak játszani, főleg miután 2014-ben Kyrgios ugyanitt kiütötte a spanyolt. A mostani viszont minden eddigi csatájukon túltett. 

Kyrgios nagyon rákészült a meccsre: előző este 11-ig piált, dumált és csajozott a wimbledoni teniszklubtól 15 percre lévő Dog and Fox pubban, ahol haverokkal és újságírókkal közösen melegített a másnapi meccsre.  És a felszívás nagyon jól sikerült. A meccs csúcspontja a harmadik szettben jött el, amikor 

egy ponton Kyrgios tenyeressel szándékosan megpróbálta mellbe lőni Nadalt. 

Az előfordul, hogy meccs hevében a labda testet talál, és ilyenkor illik is elnézést kérni, de az ausztrálnak ilyesmi eszébe se jutott, amiért Nadal csúnyán is nézett vissza rá (bár a labda nem ért célt). 

Nem csoda, ha a meccs utáni sajtótájékoztatón rákérdeztek az esetre Kyrgiosnál: 

„Nem érdekel, minek kérjek elnézést? Mittudomén hány Grand Slam-e van, és rengeteg pénze a bankban, egy mellkasra lőtt ütést talán csak kibír. Igen, rá utaztam, mellbe akartam lőni.”

Kyrgiosra jellemző, hogy az elképesztő tufasága közben néha zseniális dolgokra is képes a teniszpályán, és így volt ez most csütörtökön is. Ütött például egy egészen megalázó, alulról indított szervát: 

És ugyanezen a meccsen ütött egy laza 230 km/h-s szervát is. Hagyján, hogy ez ezen a tornán messze a legerősebb volt, de 

az egész ATP-sorozat történetében a második leggyorsabb, amit valaha mértek! A meccset végül természetesen Nadal nyerte 6:3, 3:6, 7:6 (7-5), 7:6 (7-3) arányban, úgyhogy ma este a Dog and Fox pub közönsége alighanem újra élvezheti Kyrgios társaságát. 

Fun fact: a meccs végén kezet fogtak!

Kyrgios gratulál NadalnakFotó: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.