Őrizetbe vették a Jó Hírek Rádió igazgatóját, mert nem voltak elég jók a hírek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A dél-szudáni Radio Tamazuj számolt be arról, hogy a biztonsági erők órákon át őrizetben tartották a Jó Hírek Rádió nevű csatorna igazgatóját, Marial Denget.

A Jó Hírek Rádió a Katolikus Rádió Hálózat egyik tagja, és e utóbbi szervezet igazgatója, Mary Ajith elmondása szerint Denget a rádió studiójából vitték el a biztonsági erők szerda este. A bűne az volt, hogy interjút készített egy egykori kormányzóval, John Deng Mamerrel, akivel szemben a hatalom vádat emelt. 

A Jó Hírek Rádió központja.

Deng állítólag négy órán át volt fogságban, Ajith elmondása szerint azzal a magyarázattal, hogy a Jó Hírek Rádió semmiféle műsort nem adhat adásba előzetes hatósági engedélyek nélkül, és minden adást előzetesen meg kell hallgatnia az illetékeseknek.

Ugyanakkor Ajith szerint a rádiónál az újságírói etika szabályai szerint jártak el, és a megvádolt személynek engedélyezték, hogy reagáljon az ellene felhozott vádakra. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.