Őrizetbe vették a Jó Hírek Rádió igazgatóját, mert nem voltak elég jók a hírek

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A dél-szudáni Radio Tamazuj számolt be arról, hogy a biztonsági erők órákon át őrizetben tartották a Jó Hírek Rádió nevű csatorna igazgatóját, Marial Denget.

A Jó Hírek Rádió a Katolikus Rádió Hálózat egyik tagja, és e utóbbi szervezet igazgatója, Mary Ajith elmondása szerint Denget a rádió studiójából vitték el a biztonsági erők szerda este. A bűne az volt, hogy interjút készített egy egykori kormányzóval, John Deng Mamerrel, akivel szemben a hatalom vádat emelt. 

A Jó Hírek Rádió központja.

Deng állítólag négy órán át volt fogságban, Ajith elmondása szerint azzal a magyarázattal, hogy a Jó Hírek Rádió semmiféle műsort nem adhat adásba előzetes hatósági engedélyek nélkül, és minden adást előzetesen meg kell hallgatnia az illetékeseknek.

Ugyanakkor Ajith szerint a rádiónál az újságírói etika szabályai szerint jártak el, és a megvádolt személynek engedélyezték, hogy reagáljon az ellene felhozott vádakra. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.