Házhoz jön a munka a keresztényüldözés elleni államtitkárhoz

2019 július 9., kedd 4:06
79

Menekülnek Kínából a keresztények az egyház elleni erőszakos fellépés miatt, jelentette a Fox News. Kínában általában is fellépnek a vallás szabad gyakorlása ellen. Mindegy, hogy templom, vagy mecset, ha nem hivatalosan is "sinoizált", vagyis a hivatalos állampárt alá rendelten működő egyházhoz tartozik, lerombolják.

A Foxnak most egy evangéliumi kisegyház, a Korai Eső egyik tagja mesélt a viszontagságairól. A felekezet több mint száz tagját december 9-ről 10-re virradóra begyűjtötték otthonaikból. Köztük a felekezet lelkészét, Vang Jit is, aki minden június 4-én, vagyis a Tienanmen téri mészárlás minden évfordulóján istentiszteletet tartott.

A Foxnak Liao Csiang beszélt, aki már Tajvanon várja, hogy politikai menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban. Mint mondta, a decemberi rajtaütés óta totális megfigyelés alatt éltek. 23 éves lánya, Ren Ruiting azt mondta az AP-nek, hogy amikor csak elhagyta a lakását, a közösségi médián keresztül be kellett ezt jelentenie a rendőrségnek. "Ez volt a pont, amikor tudtam, hogy többé nem vagyunk biztonságban, és hogy a gyerekeim vannak a legnagyobb veszélyben" - mesélte Liao a hírtelevíziónak Tajpejben a vasárnapi istentisztelet után.

Liaót elmondása szerint a rendőrök arra próbálták kényszeríteni, hogy írásban tagadja meg egyházát, de ő csak azt felelte nekik, hogy azt elfogadja, ha az egyháza vezetői feloszlatják az egyházat, de ezt nem a rendőrség dolga eldönteni.

A magyar kormányban külön államtitkárság foglalkozik a keresztényüldözéssel. Nagy szerencséjükre ez esetben még csak ki se kell mozdulniuk. Vang Ji kínai külügyminiszter hétfőn már Lengyelországban volt Szlovákiát és Magyarországot is érintő közép-európai turnéja első állomásán, úgyhogy gyakorlatilag házhoz jön.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt