73 ezer ember maradt áram nélkül New Yorkban

Napnyugta a 42. utcában, az áramszünet alatt.Fotó: JOHANNES EISELE/AFP

Július 13-án sötétbe borult Manhattan középső része a Midtowntól az Upper West Side-ig. 73000-en maradtak áram nélkül szombat éjjel, százak rekedtek liftekben és metrószerelvényekben, a sötétet pedig csak a telefonok kijelzőiből áradó fény oldotta.

Járókelő irányítja a forgalmat Manhattanben, a Midtownban 1977. július 13-án, a nagy New York-i áramszünet alatt.Fotó: AP

A CNN cikke szerint nem ez az első nagy áramszünet ezen a napon. 42 éve szintén jálius 13-án lett nagy áramszünet New Yorkban. Akkor 25 órán át szünetelt a szolgáltatás a város nagy részén, de az 1977-es nagy áramszünet nem erről emlékezetes.

Hanem arról, hogy hogyan süllyedt szinte azonnal káoszba a város.

New York 2019. július 13-án. Manhattan középső részén nagy áramszünet volt, 73000-en maradtak áram nélkül.Fotó: JOHANNES EISELE/AFP

A sötét utcákat fosztogatók lepték el, akik boltokat gyújtogattak. A város négy nagy kerületében több mint ezer tüzet gyújtottak, ezek közül hatvan volt nagyobb. Kétezer ingatlant dongáltak meg. A zavargásszerű fosztogatásban ketten életüket vesztették, összesen 436 rendőr sebesült meg. A statisztikák elképesztők: egy nap alatt csaknem háromezer embert vettek őrizetbe. Végül mindenestül 350 millió dollár kár keletkezett a városban. (Via CNN)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.