Emmi: Hatékonyan működik a sürgősségi ellátás

2019 július 16., kedd 11:41
218

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az alábbi közleményt adta ki:

„Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszternek hivatalba lépése utáni első intézkedése volt az egységes sürgősségi ellátórendszer kialakítása az országban. Az idén január 1-től bevezetett változásnak köszönhetően a sürgősségi ellátás gyorsabbá és biztonságosabbá vált, ugyanis a triázs rendszer lehetővé teszi, hogy a lehető legrövidebb idő alatt rögzítsék a sürgősségi ellátás informatikai hálózatában a beteget, majd a súlyossági kategóriák alapján azonnal besorolják az aktuális állapotának megfelelően. A pénteken nyilvánosságra hozott ÁSZ-vizsgálat a 2015-2017 közötti állapotokat rögzítette. Az idén január 1-én bevezetett szabályozás orvosolta a hibákat, és egy egységes szemlélettel működő, hatékony, gördülékeny rendszer jött létre, amely azonnal kiemeli a magas kockázatú betegeket a kevésbé sürgős ellátást igénylők közül.”

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter nyilatkozik a Transzplantációs Alapítvány Mi is nyaralunk nevű balatonszemesi gyerektáborában tett látogatásán 2019. június 28-án. Fotó: Bartos Gyula/Emmi/MTI/MTVA

A 444 Röntgen nevű egészségügyi blogját vezető Kunetz Zsombor szerint viszont válságban van az Országos Mentőszolgálat, és paradox módon ezt az Emmi vezetésén kívül már mindenki látja, erről is szól az Állami Számvevőszék közelmúltbeli jelentése, és bár maga a vizsgálat a 2015 és 2017 közötti helyzettel foglalkozott, azóta a helyzet nem javult, hanem erősen romlott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt