Kiborultak a drukkerek, mert az MTK kiretusálta Torghellét a tavalyi év legjobb góllövői közül

Torghelle Sándor

Valóságos pofonként élték meg az MTK eleve frusztrált szurkolói, amit a klub honlapjának főoldalán, a jobboldali hasábban észrevettek. Itt olvasható előbb a tabella, majd alatta a legjobb góllövők listája. Csakhogy, ahogy egyre többen kiszúrták, erről pár hete hiányzik valaki. 

Pont a listavezető, az előző idényben hét góllal is legeredményesebb Torghelle Sándor neve tűnt el a listából. 

Azé a Torgelléé, aki Kanta mellett vagy talán őt is megelőzve a szurkolók kedvence volt, és akit annak ellenére elküldtek a csapattól, hogy ő maradt volna és 37 évesen, és a legutóbbi idényben sokszor csereként beállva is házi gólkirály tudott lenni.

Csakhogy, mint azt a klubtól megtudtam, Torghelle nevét és arcképét nem a cenzúra, hanem a klubhonlap automatizmusa tüntette el. A toplista ugyanis nem egy kézzel összerakott, statikus oldal, hanem egy dinamikus, folyamatosan frissülő táblázat, amit az algoritmus a játékosok egyéni adatlapjainak adatai alapján rak össze. És ami úgy van beállítva, hogy csak az aktív státuszú játékosokat veszi figyelembe. A bajnokság véget ért, az MTK kiesett, a táblázat „befagyott”, de amikor az idény vége után eldőlt, hogy Torghelle nem folytathatja a klubnál és a státuszát ennek megfelelően átállították, a neve automatikusan kikerült innen. 

A 444 érdeklődésére ki is próbálták, hogy a góllövőlista egyik, még a klubnál játszó szereplőjét inaktívra állították, erre ő is kikerült a listából, mielőtt gyorsan visszaállították volna. Azt is megtudtuk, hogy nemsokára új weboldala lesz a klubnak, így Torghelle talán hamar visszakerülhet a lista tetejére.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.