Nagykanizsa olasz befektetőket vár a Giro d'Italia befutójától

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az önkormányzat és a helyi kerékpáros szervezetek akciócsoportot alakítottak Nagykanizsán, hogy a városban fennakadás nélkül megrendezhessék a Giro d'Italia jövő májusi, harmadik magyarországi szakaszának befutóját, jelentették be pénteken. A nyolcmilliárd forintba kerülő olasz kerékpáros körversenyt a magyar kormány turisztikai reklámmal indokolja. A munkacsoport vezetője, Radics Bálint az MTI-nek elmondta, hogy a 

a nagykanizsai Deák téren lesz majd a befutó. Ezen a helyszínen kell gondoskodni annak a 600 résztvevőnek az ellátásáról, akiket azután a sármelléki repülőtérre szállítanak, ahonnan Szicíliába repülnek a másnapi szakasz helyszínére.

A sajtótájékoztatón jelen volt a térség országgyűlési képviselője, a kormánypárti Cseresnyés Péter is, aki arról beszélt, hogy a munkacsoport feladata, hogy egy szép közösségi ünneppé is váljon a kanizsai befutó. 

"A város ugyanakkor gazdasági hasznot is remél ettől a versenytől, hogy még inkább felhívja az olaszok figyelmét Nagykanizsára, mint befektetési helyszínre,"

tette hozzá. Dénes Sándor polgármester pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy nagyon fontos elismerés a városnak a Giro d'Italia helyszíneként szerepelni, de ez egyben nagyon sok feladatot és kötelességet is jelent.     

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.