Súlyos börtönre ítélték a tizenéves testvéreket, akik áramot vezettek a cellaajtóba

bűnügy
2019 július 19., 07:54
comments 96

Egy 17 és egy 18 éves fiatal, féltestvérek, előzetesben ültek egy budapesti börtönben. Egyik este kitalálták, hogy áramot vezetnek a fémből készült cellaajtóba.

A villanykapcsoló szétszedésével manipulálták a vezetékeket, hogy ha nyílna az ajtó, azok hozzáérjenek. 

Hogy felhívják magukra a figyelmet, firkálni kezdtek a cella falára, kitépett könyvlapokat ragasztgattak rá, mert tudták, hogy kamerával figyelik őket, és erre majd bejönnek az őrök.

Így is történt, az őr végül csak a cipőjével nyomta be az ajtót, aminek gumitalpa volt, így nem ütötte meg az áram. A kiálló vezetékek miatt, illetve egy szerencsétlenebb helyzet esetén azonban halálos áramütés is érhette volna. Ezért a fiatalok ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A most meghozott elsőfokú ítélet alapján az idősebb, a bűncselekmény elkövetése idején mér 18 év feletti testvért 10 év fegyházra, az öccsét, aki még fiatalkorú volt, 2 és fél év börtönre ítélték. 

Az ügyészség súlyosbításért, a védők enyhítésért másodfokra vinnék az ügyet. (ugyeszseg.hu) 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.