Súlyos börtönre ítélték a tizenéves testvéreket, akik áramot vezettek a cellaajtóba

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy 17 és egy 18 éves fiatal, féltestvérek, előzetesben ültek egy budapesti börtönben. Egyik este kitalálták, hogy áramot vezetnek a fémből készült cellaajtóba.

A villanykapcsoló szétszedésével manipulálták a vezetékeket, hogy ha nyílna az ajtó, azok hozzáérjenek. 

Hogy felhívják magukra a figyelmet, firkálni kezdtek a cella falára, kitépett könyvlapokat ragasztgattak rá, mert tudták, hogy kamerával figyelik őket, és erre majd bejönnek az őrök.

Így is történt, az őr végül csak a cipőjével nyomta be az ajtót, aminek gumitalpa volt, így nem ütötte meg az áram. A kiálló vezetékek miatt, illetve egy szerencsétlenebb helyzet esetén azonban halálos áramütés is érhette volna. Ezért a fiatalok ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A most meghozott elsőfokú ítélet alapján az idősebb, a bűncselekmény elkövetése idején mér 18 év feletti testvért 10 év fegyházra, az öccsét, aki még fiatalkorú volt, 2 és fél év börtönre ítélték. 

Az ügyészség súlyosbításért, a védők enyhítésért másodfokra vinnék az ügyet. (ugyeszseg.hu) 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.