A fél országra figyelmeztetést adtak ki a várható hőség miatt

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Jó reggelt kívánok, ma legyenek szívesek fokozni a folyadékbevitelt, a déli órákban pedig, ha tehetik, inkább ne mozduljanak ki a remélhetőleg hűthető otthonaikból, irodáikból. Meleg lesz, sőt, meleg van. Pécsen már hajnali hatkor 24 fokot mértek, így nem csoda, hogy ott a meteorológiai szolgálat szerint ma meghaladhatja a napi középhőmérséklet a 25 fokot, ami miatt figyelmeztetést is kiadtak a hőség miatt.

Ahogy az egész Dunántúlra, illetve Pest megyére és a fővárosra is.

De az Alföldön se fognak fázni, helyenként már ott is 20-21 fok van. Ez délelőttre ott 24-25, a Dunántúlon viszont már ekkor is akár 27-28 fokig melegedhet az idő, délután pedig az ország egészében 30 fok feletti hőmérsékleteket jeleznek előre, a nyugati határvidéken akár 35 fok is lehet.

Futó záporokra inkább csak az ország keleti részén van esély, és a légmozgás is gyenge vagy mérsékelt marad, nem nagyon ad majd enyhülést ez se. És mert egyre szárazabb és melegebb levegő áramlik az ország fölé, hosszú távon is érdemes erre a kánikulára berendezkedni, bár szombattól gyakoribbá válnak az ilyenkor amúgy szokásos felhőszakadások is.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.