A fél országra figyelmeztetést adtak ki a várható hőség miatt

Jó reggelt kívánok, ma legyenek szívesek fokozni a folyadékbevitelt, a déli órákban pedig, ha tehetik, inkább ne mozduljanak ki a remélhetőleg hűthető otthonaikból, irodáikból. Meleg lesz, sőt, meleg van. Pécsen már hajnali hatkor 24 fokot mértek, így nem csoda, hogy ott a meteorológiai szolgálat szerint ma meghaladhatja a napi középhőmérséklet a 25 fokot, ami miatt figyelmeztetést is kiadtak a hőség miatt.

Ahogy az egész Dunántúlra, illetve Pest megyére és a fővárosra is.

De az Alföldön se fognak fázni, helyenként már ott is 20-21 fok van. Ez délelőttre ott 24-25, a Dunántúlon viszont már ekkor is akár 27-28 fokig melegedhet az idő, délután pedig az ország egészében 30 fok feletti hőmérsékleteket jeleznek előre, a nyugati határvidéken akár 35 fok is lehet.

Futó záporokra inkább csak az ország keleti részén van esély, és a légmozgás is gyenge vagy mérsékelt marad, nem nagyon ad majd enyhülést ez se. És mert egyre szárazabb és melegebb levegő áramlik az ország fölé, hosszú távon is érdemes erre a kánikulára berendezkedni, bár szombattól gyakoribbá válnak az ilyenkor amúgy szokásos felhőszakadások is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.