Egy év alatt megfeleződött a Samsung profitja

gazdaság
2019 július 31., 11:33
comments 154

Jelentősen csökkent a Samsung üzemi nyeresége 2019 második negyedévében az előző év azonos időszakához képest. A világ legnagyobb okostelefon- és memóriacsip-gyártójának jelentése szerint 56 százalékos a visszaesés. Ez részben tükrözi az iparág általános lassulását, amiért részben a kínai-amerikai kereskedelmi háború felel. De vannak más okai is:

a nagyobb figyelmet kapó kínai-amerikai mellett egy japán-dél-koreai kereskedelmi háború is zajlik, ami zavarokat okozott a dél-koreai gyártó csipüzletágában. Japán exportkorlátozásokat vezetett be bizonyos, a csip- és kijelzőgyártásban szükséges ipari alapanyagokra.

A memóriacsipek iránti kereslet is jelentősen visszaesett, a Samsung közleményében elsősorban ezt tartja a visszaesés okának. De szerintük "a változó globális makroökonómiai környezet" is "kihívásokat" jelent.

Közleménye szerint a Samsung a harmadik negyedévben új termékei bevezetésére koncentrál. Akkor szándékoznak piacra dobni nagy újításukat, az összehajtható okostelefont is, aminek bevezetését korábban azért kellett elhalasztaniuk, mert az összehajtható kijelző a jelentések szerint gyakran összetört. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.