Megtalálták az indiai kávékirály holttestét

külföld
2019 július 31., 11:55
comments 68
VG Siddhartha 2015. október 8-án kávézólánca egy ahmedabadi üzlete előtt.
photo_camera VG Siddhartha 2015. október 8-án kávézólánca egy ahmedabadi üzlete előtt. Fotó: SAM PANTHAKY/AFP

Megtalálták a legnagyobb indiai kávézólánc, a világ más országaiban is jelen levő Cafe Coffee Day alapító tulajdonosa, VG Siddhartha holttestét. A hazájában kávékirálynak becézett, az alapvetően teafogyasztó Indiában a kávézás szokását bevezető milliárdosnak hétfőn veszett nyoma.

Siddhartha családjának azt mondta, hogy a hegyekbe indul túrázni, de sofőrjével aztán a másik irányba, délnek indult. Mangalore közelében, a Netravati folyó előtt kiszállt az autóból és felsétált a hídra, úgymond telefonálni. Többé nem látták.

Holttestét szerdán a hídtól fél kilométernyire találták meg halászok a folyóban.

India egyik leggazdagabb embere volt, de a sajtóhírek szerint depresszióban szenvedett azóta, hogy két éve az adóhatóság razziákat tartott az irodáiban. Halála előtt nem sokkal levelet küldött vállalata elnökségének. Ebben arra panaszkodott, hogy egy meg nevezett magán tőkebefektető és az adóhatóság szorongatja. Mint írta, hibákat követett el, de senkit sem akart becsapni vagy félrevezetni, egyszerűen "kudarcot vallott vállalkozóként". (Via MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.