Megtérítette a kárt, megszüntették az eljárást a járdát teljesen elálló autókat végigkaristoló idős pécsi nő ellen

bűnügy
2019 július 31., 07:45
comments 273

Megszüntette a büntetőeljárást a Pécsi Járási Ügyészség az ellen az idős pécsi nő ellen, aki 2018 tavaszán és nyarán 15 autót karcolt végig lakáskulcsával. A nőt - megjegyzem, joggal - az bosszantotta fel, hogy a háza előtti járdát rendszeresen elállták az autók. Ezt tessék szó szerint érteni, külön ajánlom figyelmükbe a lazacmetál Audit, aminek a vezetője véletlenül majdnem a kertbe parkolt már be.

link Forrás

A felháborodás jogosságától függetlenül ez a fajta bosszú szándékos károkozásnak, bűncselekménynek minősül. A hatóság szerint a 15 járműben okozott kár meghaladta az egymillió forintot. A gyanúsított azonban vállalta a kár megtérítését, és mivel ehhez a sértettek - vagyis a járdát teljes szélességében elálló autósok - is hozzájárultak, az ügyészség januárban közvetítői eljárásra utalta az ügyet.

Ez most sikerrel lezárult, a nő megtérítette a vállalt jóvátételt, és még elnézést is kért tőlük, ezért büntethetősége megszűnt. (Via Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.