Holtan találtak egy két napja eltűnt brit asztrofizikusnőt egy görög szigeten

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Holtan találtak meg egy két napja eltűnt brit asztrofizikusnőt az égei-tengeri Ikaría-szigeten.

Az ERT görög köztévé szerint a 35 éves Natalie Christopher holttestét egy szakadékban találták meg. A halálának oka egyelőre ismeretlen, a tévé szerint baleset történhetett.

A nő eltűnését a partnere, egy 38 éves görög férfi jelentette be, miután Christopher nem tért vissza a reggeli futásából.

Natalie Christopher 2018. április 20-ánFotó: Bryan Pearson/AFP

A görög hatóságok nagy erőkkel keresték a brit asztrofizikust, mivel alig több mint egy hónapon belül ő volt második külföldi női tudós, aki eltűnt Görögországban.

Suzanne Eaton Németországban dolgozó amerikai mikrobiológus július 2-án tűnt el Kréta szigetén, szintén futás közben. A holttestét napokkal később találták meg egy II. világháborús barlangbunkerben. Gyilkosság áldozata lett, a feltételezett elkövetőként egy 27 éves krétai férfit tartóztattak le, aki vélhetően meg akarta erőszakolni.

Eatonhoz hasonlóan Christopher is aktívan sportolt, tagja volt több egyesületnek, és szociális projektekben is részt vett. Futóútvonala egy szakaszon meredek szurdok mentén vezetett.

Az AFP jelentése szerint a görög sajtó úgy tudja, a pár hotelszobájában vérnyomokat találtak, ezeket vizsgálják. (MTI, AFP)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.