Holtan találtak egy két napja eltűnt brit asztrofizikusnőt egy görög szigeten

Holtan találtak meg egy két napja eltűnt brit asztrofizikusnőt az égei-tengeri Ikaría-szigeten.

Az ERT görög köztévé szerint a 35 éves Natalie Christopher holttestét egy szakadékban találták meg. A halálának oka egyelőre ismeretlen, a tévé szerint baleset történhetett.

A nő eltűnését a partnere, egy 38 éves görög férfi jelentette be, miután Christopher nem tért vissza a reggeli futásából.

Natalie Christopher 2018. április 20-ánFotó: Bryan Pearson/AFP

A görög hatóságok nagy erőkkel keresték a brit asztrofizikust, mivel alig több mint egy hónapon belül ő volt második külföldi női tudós, aki eltűnt Görögországban.

Suzanne Eaton Németországban dolgozó amerikai mikrobiológus július 2-án tűnt el Kréta szigetén, szintén futás közben. A holttestét napokkal később találták meg egy II. világháborús barlangbunkerben. Gyilkosság áldozata lett, a feltételezett elkövetőként egy 27 éves krétai férfit tartóztattak le, aki vélhetően meg akarta erőszakolni.

Eatonhoz hasonlóan Christopher is aktívan sportolt, tagja volt több egyesületnek, és szociális projektekben is részt vett. Futóútvonala egy szakaszon meredek szurdok mentén vezetett.

Az AFP jelentése szerint a görög sajtó úgy tudja, a pár hotelszobájában vérnyomokat találtak, ezeket vizsgálják. (MTI, AFP)