A nyár legmelegebb napja jöhet ma Magyarországon

időjárás
2019 augusztus 12., 03:16

Hétfőn tetőzik a kánikula: az elmúlt napokban tapasztalt hőhullám a csúcsára ér, és akár 38 fok is lehet ma, az előrejelzések szerint több helyen is az év legmelegebb napja jöhet.

Holnaptól viszont jön az enyhülés: az Időkép előrejelzése szerint kedden az ország nagy részén már 30 fok alatt maradnak a maximumok, szerdára mindenhová megérkezik a lehűlés.

A hidegfront kedd hajnalban érkezik meg északnyugat felől, és délkeleti tájak kivételével feltámad majd a szél, később záporok, egy-egy zivatar is kialakulhat a nap folyamán. Délelőtt a Dunántúlon eredhet el az eső, délután az elszórt záporok mellett zivatarokra főként az északi, északkeleti megyékben mutatkozik esély. A légmozgás a Dunántúlon helyenként akár viharossá is fokozódhat. A fronttal járó lehűlés elsőként a nyugati és északi tájakra érkezik meg. A legmelegebb órákban nyugaton, északnyugaton és északon már csak 25-30, másutt 31-36 fokos maximum-hőmérséklet valószínű.

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán borús, esős hajnal után csökken majd a felhőzet, a szél viszont erős lehet egész nap, délután 21-27 fok között várható majd a hőmérséklet.