Börtönbe mennek a sertéstenyésztők, akik samponos flakonban csempészték Ausztráliába a dán disznóspermát

2019 augusztus 14., szerda 10:19
132

Torben Soerensent három év börtönre ítélte az ausztrál bíróság, társa Henning Laue pedig két évet kaphat, amiért 2009 és 2017 között több alkalommal dán vaddisznóspermát csempésztek samponos flakonokban Ausztrália területére megsértve ezzel az ország rendkívül szigorú, biobiztonsági törvényeit.

Erről egyébként személyes tapasztalataim is vannak, mármint nem a tiltott műanyagflakonos dán vaddisznóspermáról, hanem hogy Ausztráliában és Új-Zélandon iszonyú komolyan veszik, hogy nem lehet semmilyen biológiai anyagot bevinni az országba, de tényleg egy szelet sajtot vagy almát sem. A repülőgépen, a leszállás előtt lejátszanak egy filmet (vagy legalább is 2010 körül, amikor arra jártam, lejátszottak), amiben talán ha 2 másodperc szó van arról, hogy nem szabad mondjuk kokaint becsempészni, majd 15 perc arról, hogy ALMÁT, semmiképpen sem szabad, tehát az ALMÁT ki kell dobni a repülőtéren legkésőbb az a külön erre rendszeresített szemetesbe, és akinél ALMÁT találnak, annak vége ott helyben, az ügyvédjét sem hívhatja fel.

Az ausztrál és az új-zélandi természetes környezet több körben súlyosan megszenvedte az európaiak megjelenését (ez ügyben ajánlom például az „Újra szaporodik a kakariki karaka, a világ legbutább szárnyasának, az új-zélandi kakamadárnak egy közeli rokona” című cikk elolvasását), és például egy európai kórokozó megjelenése még óriási pusztítást tudna végezni akár az állat, akár a növényvilágban.

Ezért kap ennyire szigorú büntetést a két férfi, akik a GD Pork nevű cégnek dolgoztak, és azért csempészték be az országba a dán vaddisznóspermát, hogy sertéstenyésztőként jogosulatlan előnyre tegyenek szert versenytársaikkal szemben. A dán spermát fel is használták, és az így tenyésztett disznókat értékesítették.

A Guardianben publikált ügyből készült vígjáték egyik kulcsjelenete lenne, amikor a kelekótya spermacsempészt alakító Pierre Richard a szálloda zuhanyzójában a rossz samponos flakont húzza ki a neszeszeréből. Ha a magyar nyelvű internet egyik legnépszerűbb mémemberét, Flakon Gecit is bele tudnák csempészni a produkcióba, egész biztosan világsiker lenne a dologból.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt