50 ezer ember veszítette el otthonát a Dakka szegénynegyedében pusztító tűzvészben

Súlyos tűzvész tombolt Banglades fővárosának, Dakkának egy szegénynegyedében, a lángok eddig tizenötezer épületet pusztított el, 50 ezer ember vált otthontalanná. 

Fotó: Istiak Karim/NurPhoto

Az épületek közül soknak műanyag teteje volt, ami segítette a lángok terjedését. Halálesetről nem érkeztek hírek, de számos sérültről tudni. A beszámolók szerint a szegénynegyedben sokan nem voltak épp otthonukban egy muszlim vallási ünnep miatt. A tűz okáról egyelőre nem tudni semmit. 

Fotó: Syed Mahamudur Rahman/NurPhoto

A tűzoltók hat óra alatt fékezték meg a lángokat. Februárban Dakka történelmi városrészében pusztított tűz, akkor 80 ember halt meg. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.