A természet hangjait ment el rögzíteni a kanadai vadonba a francia zenész, elragadta a medve, meghalt

GYÁSZ
2019 augusztus 21., 09:00
comments 240

Julien Gauthier francia zeneszerző arról volt híres, hogy egyes műveiben a vad természetben általa rögzített állati és egyéb hangokat dolgozott át kortárs szimfonikus zenévé, mint például a "La Syphonie Australe" című alkotásában, aminek az elkészítése előtt 5 hónapot töltött el kutatók társaságában az Antarktisz közelében fekvő Kerguelen-szigeteken.

link Forrás

A Kanadában felnőtt francia művész ezen a csapáson haladva most Kanada északnyugati vadonjába vezetett kétszemélyes expedíciót, ezúttal Camille Toscani biológus társaságában. A tervük az volt, hogy 30 nap alatt túrakenuval teszik meg a Fort Providence és Inuvik városkái közötti több, mint 1500 kilométeres távolságot a Mackenzie folyón. Az expedíció költségeit közösségi finanszírozásból fedezték. 

A zeneszerző a túra hatodik napján aludt először lakott településen, innen arról posztolt, hogy az első öt napból hármon teremtett lelket sem láttak négy medvén és egy rakás madáron kívül.

De az út nagyjából felénél járva, egy Tulita nevű falu közelében táborozva tragédia történt. A zeneszerzőt ugyanis álmában a nyakánál és vállánál fogva elragadta egy, a táborukba behatoló grizzly, majd eltűnt vele az erdőben.

A hatóságok, akiket a biológusnő egy, a közelben táborozó másik társaság segítségével tudott riasztani, csak másnap találták meg a holttestét.

Bár a kanadai vadon igencsak veszélyesnek tűnik, ezen a környéken pedig kifejezetten sok a medve, a valóságban igen-igen ritkák a hasonló esetek: ebben a tartományban az elmúlt húsz év során összesen négy, halálesettel végződő állattámadás történt.

(via Le Parisien + Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.