140-nel száguldozott egy nyolcéves gyorshajtó Németországban

Szülei kocsijával száguldozott az A44-es német autópályán egy nyolcéves kisfiú. A CNN beszámolója szerint az éjszakai ámokfutása során a kisgyerek a 140 km/h-ás sebességet is elérte.

A gyermek anyja szerda hajnal 12:25-kor riasztotta a rendőrséget azzal, hogy a fia elvitte a család automata VW Golfját az észak-németországi Soestből. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a nő ezután maga indult autórajongó gyermeke keresésére, akit aztán otthonától nyolc kilométerre, az A44-es sztráda egyik pihenőjében talált meg.

A kisfiú egyébként a megállás után felkapcsolta a vészvillogót és még az elakadásjelző háromszöget is kirakta. Amikor a rendőrök meghallgatták, csak annyit mondott, hogy "csak vezetni akartam egy kicsit".

A soesti rendőrség szóvivője szerint a fiú azt mondta, hogy azért állt le, mert nem érezte magát kényelmesen a sztrádán. A kisfiú amúgy rendszeresen gokartozik, és magánterületen rendes autókat is szokott vezetni.

A rendőrök végül csak elbeszélgettek vele az éjszakai vezetés veszélyeiről, eljárást nem indítottak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.