140-nel száguldozott egy nyolcéves gyorshajtó Németországban

külföld
2019 augusztus 23., 06:19

Szülei kocsijával száguldozott az A44-es német autópályán egy nyolcéves kisfiú. A CNN beszámolója szerint az éjszakai ámokfutása során a kisgyerek a 140 km/h-ás sebességet is elérte.

A gyermek anyja szerda hajnal 12:25-kor riasztotta a rendőrséget azzal, hogy a fia elvitte a család automata VW Golfját az észak-németországi Soestből. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a nő ezután maga indult autórajongó gyermeke keresésére, akit aztán otthonától nyolc kilométerre, az A44-es sztráda egyik pihenőjében talált meg.

A kisfiú egyébként a megállás után felkapcsolta a vészvillogót és még az elakadásjelző háromszöget is kirakta. Amikor a rendőrök meghallgatták, csak annyit mondott, hogy "csak vezetni akartam egy kicsit".

A soesti rendőrség szóvivője szerint a fiú azt mondta, hogy azért állt le, mert nem érezte magát kényelmesen a sztrádán. A kisfiú amúgy rendszeresen gokartozik, és magánterületen rendes autókat is szokott vezetni.

A rendőrök végül csak elbeszélgettek vele az éjszakai vezetés veszélyeiről, eljárást nem indítottak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.