Káel Csaba lesz Andy Vajna utódja

KULTÚRA
2019 augusztus 23., 09:41

Káel Csaba, a Müpa igazgatója lesz a kormány új filmügyi biztosa, jelentette be Gulyás Gergely a szokásos csütörtöki kormányinfón. A poszt Andy Vajna halálával üresedett meg. Káel az elmúlt években a Művészetek Palotája igazgatójaként ténykedett, de filmes életműve is jelentős. Legismertebb alkotása a 2003-as Bánk bán film, de fogatott több dokumentumfilmet - többek közt Bartókról, Illyés György operatőrről és tanítványairól, Munkácsy Mihályról is, de rendezett színházi és operaelőadásokat is.

Gulyás azzal indokolta Káel vezetését, hogy "szükség van az egyszemélyi vezetésre" a magyar filmiparban. (Via Index)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.