Már nyomtatják az aláírásgyűjtő íveket, szombaton kezdhetik gyűjteni az ajánlást az önkormányzati jelöltek

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Pénteken nyomtatják ki a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken az önkormányzati jelöltek támogató aláírásokat gyűjthetnek indulásukhoz. Az aláírásgyűjtés szombaton kezdődhet, a jelölteknek két hetük lesz megfelelő számú ajánlást összegyűjteni.

Az, hogy mennyi aláírást kell szerezniük, a település nagyságától és a választás típusától is függ, a részletekbe most ne menjünk bele.

Az ajánlóívekre a jelöltek már korábban leadhatták az igényüket. Akik ezt megtették, leghamarabb szombat reggel vehetik át az íveket. Ezek átvételéről elismervényt kell kiállítaniuk, az aláírásgyűjtést követően pedig minden egyes ajánlóívvel el kell számolniuk. A jelöltek és jelölőszervezetek a főpolgármester-jelöltekre, a polgármesterjelöltekre és a képviselő-testületi jelöltekre vonatkozó ajánlásokat szeptember 9-én 16 óráig gyűjthetik és jelenthetik be az illetékes választási bizottságoknál. (Via MTI)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.