Már nyomtatják az aláírásgyűjtő íveket, szombaton kezdhetik gyűjteni az ajánlást az önkormányzati jelöltek

Pénteken nyomtatják ki a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken az önkormányzati jelöltek támogató aláírásokat gyűjthetnek indulásukhoz. Az aláírásgyűjtés szombaton kezdődhet, a jelölteknek két hetük lesz megfelelő számú ajánlást összegyűjteni.

Az, hogy mennyi aláírást kell szerezniük, a település nagyságától és a választás típusától is függ, a részletekbe most ne menjünk bele.

Az ajánlóívekre a jelöltek már korábban leadhatták az igényüket. Akik ezt megtették, leghamarabb szombat reggel vehetik át az íveket. Ezek átvételéről elismervényt kell kiállítaniuk, az aláírásgyűjtést követően pedig minden egyes ajánlóívvel el kell számolniuk. A jelöltek és jelölőszervezetek a főpolgármester-jelöltekre, a polgármesterjelöltekre és a képviselő-testületi jelöltekre vonatkozó ajánlásokat szeptember 9-én 16 óráig gyűjthetik és jelenthetik be az illetékes választási bizottságoknál. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.