Bangladesben már nem kell jelezni a házassági iratokban, hogy a menyasszony szűz-e még

A legfelsőbb bíróság eltörölte azt a szabályt, ami alapján eddig a bangladesi házassági nyilvántartásokba rögzíteni kellett, hogy a menyasszony szűz-e még. A kumari szót a férjezetlen nőkre használták, de szüzet is jelentett. A döntés értelmében a szűz szó helyén mostantól a hajadon szerepel majd. A nők jogaiért küzdő szervezetek szerint az eddigi gyakorlat megalázó volt a nők számára. Valamint mostantól a vőlegényeknek is nyilatkozniuk kell a családi állapotukról. 

Ugyanakkor az országban nem ez az egyetlen probléma a házasság intézményével: továbbra is gyakori, hogy fiatal lányokat kényszerítenek érdekházasságokra. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér