A cselgáncsszövetség meghívására Japánba repült Gulyás Gergely

POLITIKA
2019 augusztus 28., 16:03
comments 45

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség meghívására Japánban tárgyalt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A Miniszterelnökség szerdán közölte: a tervek szerint még Áder János államfő és Orbán Viktor miniszterelnök is Japánba látogat idén. 

Az MTI által ismertetett közleményből az derül ki, hogy a magyar minisztert nem fogadta egyetlen japán miniszter sem. De mint írják, háromnapos útján találkozott Tarao Micucsika tokiói alkormányzóval, Makino Takaóval, a Földügyi, Infrastrukturális, Közlekedési és Turisztikai Minisztérium miniszterhelyettesével, Eto Szeisiro parlamenti képviselővel, a Japán-Magyar Parlamenti Baráti Tagozat elnökével és Marius Vizerrel, a székhelyét idén Lausannéből Budapestre áthelyező Nemzetközi Cselgáncs Szövetség elnökével. Gulyás Gergelyt a szövetség vezetőivel együtt ebéden látta vendégül Tomohito hercegnő. 

Gulyás Gergely kiemelte, hogy idén ünnepeljük a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok 150. évfordulóját, amelynek apropóján szeptemberben Kako hercegnő Magyarországra látogat. A Miniszterelnökség kiemelte: a japán-magyar kapcsolatok legfontosabb területe a gazdasági együttműködés, hiszen Japán a legjelentősebb ázsiai beruházó Magyarországon. Több mint 160 japán cég járul hozzá magyarországi tevékenységével a magyar gazdasági növekedéséhez. 

Gulyás Gergely elmondta, a „japán kormány részéről komoly figyelem övezi az európai politikát. A visegrádi négyek közötti jó együttműködés növeli a Közép-Európai térség jelentőségét, és fokozza a japán befektetők érdeklődését a régió iránt”. Arról is beszámolt, hogy Tokió az előkészületek alapján kiváló házigazdája lesz a jövő nyáron esedékes olimpiai játékoknak, hiszen a létesítmények többsége már készen áll. 

A miniszter részt vett és érmeket is átadott a cselgáncs-világbajnokság hétfő esti döntőin.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.