A műholdképek alapján úgy tűnik, hogy Észak-Korea atomrakéták indítására képes tengeralattjárón dolgozik

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ballisztikus rakéták kilövésére képes tengeralattjárót épít és talán egy tengeralattjáróról indítható rakéta tesztjét készíti elő Észak-Korea, állítják a Center for Strategic and International Studies nevű amerikai think tank szakértői kereskedelmi műholdak felvételeinek elemzése alapján. Állításuk szerint a Szinpo hajógyárról hétfőn készült felvételek megerősítik az észak-koreai állami média júliusi hírét, mely szerint Kim Dzsongun megszemlélt egy "újonnan épített tengeralattjárót".

Mint elemzésükben írják, a felvételen támogató hajók és egy olyan daru is látható, amit akár arra is használhatnak, hogy kivontassák a tengeralattjárót a rakétakísérlet helyszínére. Arról viszont a felvételek alapján nem tudtak nyilatkozni, hogy mikorra várható a rakétateszt.

Azt is írták, hogy az észak-koreai állami sajtó hangzatos állításaival szemben a rakéták fellövésére képes tengeralattjáró hadrendbe állítása inkább tűnik jövőbeni, mint azonnali veszélynek. Szerintük ugyanis még ha kész is van a tengeralattjáró, akkor is még legalább egy évig kéne tesztelni, mielőtt működőképesnek minősíthetik.

De az, hogy a hajógyár környékén az elmúlt három évben égett a kezek alatt a munka, arra lehet következtetni, hogy a rezsim közel áll hozzá, hogy újabb elemmel bővítse nukleáris csapásmérő képességét. A tengeralattjáróról indítható atomfegyver fontos biztonsági garancia az atomfegyveres rivalizálásban, ez ugyanis biztosítékot jelent arra, hogy még egy, az országot elpusztító csapás esetén is képesek ellencsapásra. (Via NBC News)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.