Fenyő János gyilkosának felbujtásával is megvádolnák P. Tamást

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Perújítási indítványt nyújtott be a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához P. Tamás terjére, írja közleményében az ügyészség. Mint írják, a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján P. volt a felbujtója Fenyő János meggyilkolásának.

P. Tamás a bíróságon. Az ügyészség most perújraindítást kezdeményezett, hogy az Aranykéz utcai robbantás mellett Fenyő János meggyilkolásának felbujtójaként is elítélhessék.

Vádjaik szerint P.-t Gy. Tamás ismert médiaszemélyiség kérte meg, hogy gyilkoltassa meg Fenyőt, akivel a 90-es évek közepétől üzleti vitába, hatalmi harcba és személyes ellentétbe keveredett. Fenyő Jánost 1998. február 11-én a budapesti Margit utcában, a körút sarkán lőtte agyon J. R., akit emellett a gyilkosság mellett az Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő robbantás elkövetőjeként is elítéltek.

Az Aranykéz utcai robbantás esetében a bíróság már felbujtóként elmarasztalta P. Tamást, most a perújítási indítványával az ügyészség azt szeretné elérni, hogy Fenyő János meggyilkolásának felbujtójaként is vonják felelősségre. Indoklásuk szerint erre azért van szükség, mert a jogszabályok szerint a több ember sérelmére elkövetett emberölés törvényi egység, így amennyiben a bíróság az egyik cselekményt már jogerősen elbírálta, nincs helye újabb vádemelésnek egy olyan részcselekmény miatt, amely a már elbírált bűncselekmény egységébe tartozik. Vagyis kényszerből kell újraindítani a pert, hogy most már mindékét cselekmény miatt ítéletet hozhassanak P. Tamásról.

Az ügyészség indítványáról a Fővárosi Ítélőtábla dönt majd. (Via Ügyészség)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.