Refluxgyógyszer helyett véletlenül hajnövesztőszert adtak spanyol gyerekeknek

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Legalább 17 spanyol gyermeknél alakult ki hypertrichosis, népszerű nevén farkasember-szindróma, miután spanyol kórházakban tévedésből rossz gyógyszert adtak nekik. Elméletben mindannyiukat egy omeprazole hatóanyagú, refluxra való gyógyszerrel akarták kezelni, de tévedésből minoxodilt, egy jelek szerint kimondottan hatásos hajnövesztő szert kaptak.

A spanyol egészségügyi miniszter, Maria Luisa Carcedo szerdai tájékoztatása szerint a hibát a FarmaQuimica Sur laboratóriumban követték el, ahol véletlenül omeprazole feliratú tartályba töltötték a minoxodilt.

A hatóságok tudomása szerint egyelőre 17 gyerek érintett a kavarodásban Cantabria, Andalúzia és Valencia tartományokban.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a gyerekek állapota visszafordítható, amint nem kapják tovább a minoxodilt, a szer hatása elmúlik, és a kinőtt szőrzet is kihullik.

A hatóságok időközben kivonták a forgalomból a félrecímkézett gyógyszert, és átmenetileg, a vizsgálatok idejére bezárták a kavarodást okozó labort is. (Via The Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.