Az olimpiai bajnok tornász Simone Biles testvérét tartóztatták le a szilveszteri cleveland-i vérengzés miatt

külföld
2019 augusztus 30., 16:51
comments 74
Simone Biles négyszeres olimpiai bajnok tornász 2017. július 17-én Los Angelesben
photo_camera Simone Biles négyszeres olimpiai bajnok tornász 2017. július 17-én Los Angelesben Fotó: Matt Winkelmeyer/AFP

A Reuters hírügynökség hatósági közlésre hivatkozva adott hírt arról, hogy letartóztatták Simone Biles testvérét, aki a vád szerint három embert lelőtt szilveszter éjjel Clevelandben. 

A 24 éves Tevin Biles-Thomast szándékos emberölés, bántalmazás és hamis tanúzás miatt állítják bíróság elé. A vád szerint három embert lelőtt, és kettőt megsebesített.

Biles-Thomast a hinesville-i Liberty County börtönben tartják fogva Georgia államban.  

link Forrás

Az elkövető több barátjával együtt hívatlanul állított be egy szilveszteri buliba 2018. december 31-én. Nézeteltérés támadt többek közt, ami végül lövöldözésbe fajult. Ketten, a 19 éves Delvante Johnson és a 21 éves Toshaun Banks, a helyszínen életüket vesztették, a 23 éves Devaugh Gibson a kórházban halt bele sérüléseibe. 

A cleveland-i rendőrség szűkszavú közleményben jelezte, hogy Biles-Thomast azonosították tettesként. 

Simone Biles a 2016-os riói olimpia sztárja volt szertornában. Összesen négy aranyat nyert, többek közt csapatban és egyéni összetettben is, és még egy bronzérmet is nyert. Összesen 14 világbajnoki aranyérme van, jelenleg is aktív, legutóbb 2018-ban Dohában diadalmaskodott. 

Biles egyébként nem csak a sportszerető amerikaik körében ismert, hanem kisebb celebritás azóta, hogy 2018-ban szenvedélyes levélben írta meg, hogy őt is zaklatta Larry Nassar, az  amerikai tornászválogatott és a Michigan Egyetem tornászcsapatának egykori orvosa, akit már kétszeresen tényleges életfogytig tartó fogságra, és ezen túl is 40-től 125 évig terjedő börtönbüntetésre ítélt a szövetségi bíróság gyermekpornográfiával összefüggő bűncselekmények és sorozatos zaklatásos ügyek miatt. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.