Újabb évtizedekre ítélték el a gyerekeket molesztáló Larry Nassart

bűnügy
2018 február 05., 17:27
comments 134

Larry Nassar, az amerikai tornaválogatott egykori orvosa, akit már összesen több mint 300 év börtönre ítéltek
photo_camera Larry Nassar, az amerikai tornaválogatott egykori orvosa, akit már összesen több mint 300 év börtönre ítéltek Fotó: Carlos Osorio/AP

Újabb 40-től 125 évig terjedő börtönbüntetést szabott ki a bíróság Larry Nassarra, az az amerikai tornászválogatott és a Michigan Egyetem tornászcsapatának egykori orvosára.  Nassarnak hétfőn a michigani Twistars tornaklubban elkövetett zaklatásokért kellett felelnie. 

Nassart korábban már kétszeresen tényleges életfogytig tartó fogságra ítélte a szövetségi bíróság: 2017 decemberében gyermekpornográfiával összefüggő bűncselekmények miatt 60, majd januárban zaklatásos ügyek miatt további 175 év börtönbüntetésre ítélték. 

Hétfőn a michigani Twistars tornaklubban elkövetett zaklatásokért kellett felelnie. Az ítélettel Nassar büntetési tétele már meghaladja a 300 évet. 

Az elmúlt hetekben már több mint 265 nő tett vallomást arról, hogy Nassar csapatorvosként molesztálta őket.

Az egykori orvos vallomásában azt mondta, nem tudja kifejezni, milyen mélyen sajnálja mindazt a fájdalmat, amit ezeknek az embereknek okozott, és hogy a vallomások örökre beleégtek gondolataiba. 

A bíróság kiemelte, hogy a büntetés nem teszi semmissé a Nassar által érzelmi és fizikai sérüléseket, és a bíró hozzátette azt is, nincs meggyőzve arról, hogy Nassar felfogta és érti, micsoda sérüléseket okozott áldozatainak. (BBC)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.