Újabb évtizedekre ítélték el a gyerekeket molesztáló Larry Nassart

Larry Nassar, az amerikai tornaválogatott egykori orvosa, akit már összesen több mint 300 év börtönre ítéltekFotó: Carlos Osorio/AP

Újabb 40-től 125 évig terjedő börtönbüntetést szabott ki a bíróság Larry Nassarra, az az amerikai tornászválogatott és a Michigan Egyetem tornászcsapatának egykori orvosára.  Nassarnak hétfőn a michigani Twistars tornaklubban elkövetett zaklatásokért kellett felelnie. 

Nassart korábban már kétszeresen tényleges életfogytig tartó fogságra ítélte a szövetségi bíróság: 2017 decemberében gyermekpornográfiával összefüggő bűncselekmények miatt 60, majd januárban zaklatásos ügyek miatt további 175 év börtönbüntetésre ítélték. 

Hétfőn a michigani Twistars tornaklubban elkövetett zaklatásokért kellett felelnie. Az ítélettel Nassar büntetési tétele már meghaladja a 300 évet. 

Az elmúlt hetekben már több mint 265 nő tett vallomást arról, hogy Nassar csapatorvosként molesztálta őket.

Az egykori orvos vallomásában azt mondta, nem tudja kifejezni, milyen mélyen sajnálja mindazt a fájdalmat, amit ezeknek az embereknek okozott, és hogy a vallomások örökre beleégtek gondolataiba. 

A bíróság kiemelte, hogy a büntetés nem teszi semmissé a Nassar által érzelmi és fizikai sérüléseket, és a bíró hozzátette azt is, nincs meggyőzve arról, hogy Nassar felfogta és érti, micsoda sérüléseket okozott áldozatainak. (BBC)

 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.