Újabb évtizedekre ítélték el a gyerekeket molesztáló Larry Nassart

2018 február 5., hétfő 17:27
139

Larry Nassar, az amerikai tornaválogatott egykori orvosa, akit már összesen több mint 300 év börtönre ítéltek Fotó: Carlos Osorio/AP

Újabb 40-től 125 évig terjedő börtönbüntetést szabott ki a bíróság Larry Nassarra, az az amerikai tornászválogatott és a Michigan Egyetem tornászcsapatának egykori orvosára.  Nassarnak hétfőn a michigani Twistars tornaklubban elkövetett zaklatásokért kellett felelnie. 

Nassart korábban már kétszeresen tényleges életfogytig tartó fogságra ítélte a szövetségi bíróság: 2017 decemberében gyermekpornográfiával összefüggő bűncselekmények miatt 60, majd januárban zaklatásos ügyek miatt további 175 év börtönbüntetésre ítélték. 

Hétfőn a michigani Twistars tornaklubban elkövetett zaklatásokért kellett felelnie. Az ítélettel Nassar büntetési tétele már meghaladja a 300 évet. 

Az elmúlt hetekben már több mint 265 nő tett vallomást arról, hogy Nassar csapatorvosként molesztálta őket.

Az egykori orvos vallomásában azt mondta, nem tudja kifejezni, milyen mélyen sajnálja mindazt a fájdalmat, amit ezeknek az embereknek okozott, és hogy a vallomások örökre beleégtek gondolataiba. 

A bíróság kiemelte, hogy a büntetés nem teszi semmissé a Nassar által érzelmi és fizikai sérüléseket, és a bíró hozzátette azt is, nincs meggyőzve arról, hogy Nassar felfogta és érti, micsoda sérüléseket okozott áldozatainak. (BBC)

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt