Öngyilkos lett egy amerikai megagyülekezet 30 éves lelkipásztora

Harminc éves korában öngyilkosságot követett el egy amerikai neoprotestáns megagyülekezet, a 15 ezer hívőt számláló kaliforniai templom, a Szüret Keresztény Közösség lelkipásztora, Jarrid Wilson. Wilson és neje egy depressziósokon segítő szervezet, az Anthem of Hope alapítója is volt.

Két gyermeket és nejét, Julit hagyta hátra. "Kitépte a szívem a mellkasomból" - írta haláláról neje. Instagramos bejegyzése alapján férje szintén depressziótól szenvedett. "Nincs többé fájdalom, Jerrym, nincs többé küzdelem. Teljessé váltál, és végre szabad vagy! Az öngyilkosság és a depresszió a leggonoszabb hazugságokkal etettek, de te ismerted Jézus igazságát, én meg tudom, hogy már ebben a pillanatban mellette állsz" - írta.

Wilson halálhírét a gyülekezet vezetője, Greg Laurie vezető lelkész is megerősítette. "Jarrid szerette az urat. Élénk, pozitív személyiség volt, aki mindig szolgálni és segíteni akart másokon" - írta a gyülekezet weboldalán. Ő is megemlítette, hogy Wilson depresszióval küzdött, "különösen azokon akart segíteni, akik öngyilkos gondolatokkal küszködtek".

Halála előtt nem sokkal Wilson pont arról írt a Twitteren, hogy egy "Jézust szerető asszony" temetésén beszélt. "Az, hogy szereted Jézust, nem feltétlenül gyógyít ki az öngyilkos gondolatokból. Nem mindig gyógyít ki a depresszióból. De ez nem jelenti azt, hogy Jézus ne kínálna megnyugvást és társaságot" - írta, mielőtt végzett volna magával. (Via BBC)

Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.