Saját petéből és spermából akart lombikbébit a fehér pár, ázsiai lett a gyerek, most perelnek

“Elképzelhető, hogy van olyan gyerekem, akiről nem is tudok” - mondta a CBS tévécsatornának a láthatóan megrendült Drew Wasilewski, annak a ma már elvált amerikai házapárnak az egyik tagja, akiknek fehér létükre ázsiai gyereke született.

A pár annak a tudatában járt még 2012-ben a New Jersey-beli Livingston St Barnabas nevű kórházába, hogy ott a nő petesejtjét és a férfi spermáját felhasználva folytatják le a lombikbébi-programot. A kezelés eredményeképp a nő 2013-ban meg is szülte a lányukat. A család ügyvédje, illetve a CBS-nak nyilatkozó anya  szerint a kislány kétéves korában, 2015-ben vették észre, hogy nem stimmel valami, mert a gyereknek egyre markánsabban ázsiai arcvonásai lettek, miközben mindkét szülő fehér. 

A felperesek azt állítják, hogy időközben elvégeztettek egy DNS-vizsgálatot, ami megerősítette, hogy a férfi egészen biztosan nem a gyerek biológiai apja. 

A pár nem csak pénz miatt perelt, hanem arra kérte a bíróságot, hogy az kötelezze a kórházat minden elképzelhető, az ügyükben releváns dokumentum kiadására, hogy megtudhassák, ki a gyerekük vér szerinti apja, illetve azt is, hogy a férfinek - akinek egyébként aktív ivarsejtjei voltak - született-e más, a klinikán kezelt  nőtől gyereke. 

Az eljárás még nem ért véget, de a bíró már elrendelte, hogy a klinika köteles kiadni a spermadonorok listáját, illtve azon nőkét, akikat a párral egyidőben kezeltek a kórházban.

A sztori legszomorúbb része az, hogy a lány olyan genetikai rendellenességgel született, ami a szülők egyikében sincs meg, viszont az átlagnál gyakrabban fordul elő ázsiaiaknál. A férfi az interjúban arról is beszélt, hogy ha kiderülne, hogy van biológiai gyereke, akkor szeretne megismerkedni vele és gondoskodni róla.