Saját petéből és spermából akart lombikbébit a fehér pár, ázsiai lett a gyerek, most perelnek

tudomány
2019 szeptember 13., 11:09
comments 311

“Elképzelhető, hogy van olyan gyerekem, akiről nem is tudok” - mondta a CBS tévécsatornának a láthatóan megrendült Drew Wasilewski, annak a ma már elvált amerikai házapárnak az egyik tagja, akiknek fehér létükre ázsiai gyereke született.

link Forrás

A pár annak a tudatában járt még 2012-ben a New Jersey-beli Livingston St Barnabas nevű kórházába, hogy ott a nő petesejtjét és a férfi spermáját felhasználva folytatják le a lombikbébi-programot. A kezelés eredményeképp a nő 2013-ban meg is szülte a lányukat. A család ügyvédje, illetve a CBS-nak nyilatkozó anya  szerint a kislány kétéves korában, 2015-ben vették észre, hogy nem stimmel valami, mert a gyereknek egyre markánsabban ázsiai arcvonásai lettek, miközben mindkét szülő fehér. 

A felperesek azt állítják, hogy időközben elvégeztettek egy DNS-vizsgálatot, ami megerősítette, hogy a férfi egészen biztosan nem a gyerek biológiai apja. 

A pár nem csak pénz miatt perelt, hanem arra kérte a bíróságot, hogy az kötelezze a kórházat minden elképzelhető, az ügyükben releváns dokumentum kiadására, hogy megtudhassák, ki a gyerekük vér szerinti apja, illetve azt is, hogy a férfinek - akinek egyébként aktív ivarsejtjei voltak - született-e más, a klinikán kezelt  nőtől gyereke. 

Az eljárás még nem ért véget, de a bíró már elrendelte, hogy a klinika köteles kiadni a spermadonorok listáját, illtve azon nőkét, akikat a párral egyidőben kezeltek a kórházban.

A sztori legszomorúbb része az, hogy a lány olyan genetikai rendellenességgel született, ami a szülők egyikében sincs meg, viszont az átlagnál gyakrabban fordul elő ázsiaiaknál. A férfi az interjúban arról is beszélt, hogy ha kiderülne, hogy van biológiai gyereke, akkor szeretne megismerkedni vele és gondoskodni róla.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.