Egy PR-cég se vállalja Hongkong imidzsének javítását

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hiába próbál szakértőket fogadni a hongkongi kormány az elmúlt hetek erőszakos rendőri fellépése miatt megtépázott hírneve javítására: a Guardian beszámolója szerint eddig nyolc nagy nemzetközi PR-céget kértek fel, de mindegyik visszautasította az ajánlatot.

Négy nagy cég Carrie Lam, a város vezetője már augusztusban arról tájékoztatta a városállam üzleti elitjét, hogy négy cég "azonnal visszautasította az ajánlatot", mert szerintük "az ő hírnevüknek ártana, ha a hongkongi kormányt támogatnák". Az azóta eltelt időben a maradék négy is visszautasította a felkérést.

A hongkongi kormány ezek után úgy döntött, hogy nem ír ki újabb közbeszerzést a témában, mivel az előző is érdektelenségbe fulladt.

Lam keddi sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy sikertelen volt a pályázat, és hogy a PR-cégek azt mondták, hogy "nem ez a megfelelő idő" Hongkong imidzsének megújítására. Lam azonban még így is bizakodó. "Az alapok nagyon erősek, eljön majd az ideje annak, hogy egy nagy kampánnyal helyreállítsuk a Hongkong megítélésén esett károkat" - mondta. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.