Több tucatnyi sérültje van Japánban a Tapa tájfun pusztításának

Legalább harmincan sérültek meg hétfőn Japán déli, délnyugati részén a Tapa tájfun pusztításában. A szezon 17. trópusi vihara Okinava és Kjúsú szigeteket érintette, a rendkívül erős szél megtépázta az elektromos hálózatot.

A Tapa tájfun által felkorbácsolt hullámok ostromolják Gunkanjimát Nagaszaki prefektúrában.Fotó: Yuji Sakaguchi/The Yomiuri Shimbun

Kjúsú áramszolgáltatójának tájékoztatása szerint a sziget hét prefektúrájából hatban van áramszünet, amely több mint 30 ezer háztartást érint. A helyi légitársaságok korábban elővigyázatosságból mintegy 500 járatot töröltek Okinava és Japán legnagyobb szigete, Honsú, valamint a délnyugati Kjúsú szigete között. Akadozik a vasúti összeköttetés is mindkét szigeten.

A helyi meteorológiai intézet jelentése szerint a Japán-tenger fölött haladó vihar alacsony nyomású mérsékeltövi ciklonná szelidült. A nyomában behatoló meleg, nedves levegő Japán nyugati és keleti részére hoz majd heves esőket. (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.