Több tucatnyi sérültje van Japánban a Tapa tájfun pusztításának

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Legalább harmincan sérültek meg hétfőn Japán déli, délnyugati részén a Tapa tájfun pusztításában. A szezon 17. trópusi vihara Okinava és Kjúsú szigeteket érintette, a rendkívül erős szél megtépázta az elektromos hálózatot.

A Tapa tájfun által felkorbácsolt hullámok ostromolják Gunkanjimát Nagaszaki prefektúrában.Fotó: Yuji Sakaguchi/The Yomiuri Shimbun

Kjúsú áramszolgáltatójának tájékoztatása szerint a sziget hét prefektúrájából hatban van áramszünet, amely több mint 30 ezer háztartást érint. A helyi légitársaságok korábban elővigyázatosságból mintegy 500 járatot töröltek Okinava és Japán legnagyobb szigete, Honsú, valamint a délnyugati Kjúsú szigete között. Akadozik a vasúti összeköttetés is mindkét szigeten.

A helyi meteorológiai intézet jelentése szerint a Japán-tenger fölött haladó vihar alacsony nyomású mérsékeltövi ciklonná szelidült. A nyomában behatoló meleg, nedves levegő Japán nyugati és keleti részére hoz majd heves esőket. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.