Egy német bíróság betegségnek nevezte a másnaposságot

Egy frankfurti bírósági ítéletben betegségként hivatkoznak a másnaposságra, írja a Guardian, ráadásul mindez napokkal az után történt, hogy Münchenben megkezdődött a napokon át tartó sörivásról szóló Oktoberfest. 

A bíróság egy másnaposság elleni italporokat kínáló cég ügyében hozott döntést. A hétfőn kihirdetett ítéletben azt írják, egy élelmiszeripari termék leírása nem állíthatja magáról, vagy nem keltheti azt a benyomást, hogy megelőzne, kezelne vagy gyógyítana bármilyen emberi betegséget. 

Márpedig az ítélet szerint betegségnek kell tekinteni mindent, ami akár csak egy kicsit is megzavarja a test normális állapotát vagy működését, így ide tartozik a fáradtság, a hányinger és a fejfájás is, amit az italporok állítólag megszüntetnek. A bírák emlékeztettek arra is, hogy az orvosok régóta a „veisalgia” kifejezéssel írják le a másnaposságot.  

Legutóbb német és brit tudósok próbálták megfejteni a másnapos rosszullét titkait, és kiderítették: nem igaz, hogy sörre bor bármikor.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.