Egy német bíróság betegségnek nevezte a másnaposságot

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Egy frankfurti bírósági ítéletben betegségként hivatkoznak a másnaposságra, írja a Guardian, ráadásul mindez napokkal az után történt, hogy Münchenben megkezdődött a napokon át tartó sörivásról szóló Oktoberfest. 

A bíróság egy másnaposság elleni italporokat kínáló cég ügyében hozott döntést. A hétfőn kihirdetett ítéletben azt írják, egy élelmiszeripari termék leírása nem állíthatja magáról, vagy nem keltheti azt a benyomást, hogy megelőzne, kezelne vagy gyógyítana bármilyen emberi betegséget. 

Márpedig az ítélet szerint betegségnek kell tekinteni mindent, ami akár csak egy kicsit is megzavarja a test normális állapotát vagy működését, így ide tartozik a fáradtság, a hányinger és a fejfájás is, amit az italporok állítólag megszüntetnek. A bírák emlékeztettek arra is, hogy az orvosok régóta a „veisalgia” kifejezéssel írják le a másnaposságot.  

Legutóbb német és brit tudósok próbálták megfejteni a másnapos rosszullét titkait, és kiderítették: nem igaz, hogy sörre bor bármikor.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.