Az Amazon okosgyűrűvel és mikrosütővel mászna még mélyebben be az életünkbe

TECH
2019 szeptember 26., 15:12
comments 95

Ideje már lehet látni, hogy a legnagyobb techcégek közötti küzdelem kiemelt hadszíntere az otthonunk lett, és nagyon komoly erőket mozgatnak meg azért, hogy az ő termékeikkel tegyük digitálisan összekötötté lakásunkat. 

Ennek a folyamatnak fontos eszközei az úgynevezett virtuális asszisztensek, azaz azok a hangvezérelt algoritmusok, melyek révén irányítani tudjuk az otthonunk eszközeit, illetve segítenek bármilyen felmerülő kérdés esetén. Ugyan e eszközök az életünk megkönnyítését ígérik, akadnak bőven, akik szerint ezzel csak túlzott mértékű betekintést nyújtunk a magánéletünkbe a techcégeknek, melyek számára rendkívül fontossá vált, hogy életünk minél több részletét megismerhessék és adattá alakíthassák. E trendekről korábban részletesen is írtunk

Mindenesetre a folyamat maga megállíthatatlannak tűnik, most az Amazon mutatta be a legújabb fejlesztéseit, melyek révén még mélyebbre hatolna be az életünkbe. Az új eszközök közé tartoznak az Alexa-vezérelt szemüvegek, illetve az Echo Loop névre keresztelt gyűrű, melynek köszönhetően az ujjunkon hordva bármikor elérhetjük az Amazon virtuális asszisztensét. 

photo_camera Fotó: GLENN CHAPMAN/AFP

Az Alexa frissített verziója ezen kívül a beszámolók szerint képes lesz felismerni a felhasználók hangjában az elégedetlenséget, amikor az algoritmus félreértett egy parancsot vagy kérdést, és képes lesz ez alapján is korrekcióra. 

És folytatódik az újabb és újabb háztartási eszközök okosítása is: az Amazon most többfunkciós mikrohullámú sütővel állt elő

Az egésznek a fő célja persze a cég szempontjából az lehet, hogy még sokkal több részletet megismerhessen a felhasználóiról, hogy aztán ezt a tudást további termékek gyártásánál, illetve hirdetések kiszervezésénél értékesíthesse. Igaz, az Amazon azt ígéri, hogy most már megkérhetjük az Alexát arra, hogy egyes adatokat töröljön rólunk. (via Verge, Axios)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.