A gyöngyösi választási bizottság szerint teljesen rendben van, hogy a Fidesz polgármester-jelöltje gyerekekkel kampányol

A gyöngyösi Helyi Választási Bizottság elutasította B. M. magánszemély panaszát - a bizottság döntéséről maga a beadványozó tájékoztatta szerkesztőségünket. B. azért fordult a testülethez, mert szerinte Klausmann Viktor, a Szerencsekerék egykori műsorvezetője, a Fidesz helyi polgármesterjelöltje szeptember 23-án olyan videót tett közzé közösségi oldalán, melyen Novák Katalin társaságában egy helybéli játszóházban felügyeleti időben találkozott gyerekekkel.

B. szerint ezzel megsértette a választási eljárási törvényt, mivel a felvételeket, amelyeken Klausmann és az államtitkár gyerekkel játszanak, ajándékot adnak nekik, kampánytevékenységre használta, mivel az ilyen felvételek akkor is alkalmasak a választói akarat befolyásolására, ha közvetlenül nem is hívnak fel a politikus melletti szavazásra. Hivatkozott a Játszóház házirendjére is, amely eleve csak minden alkalommal külön megadott szülői engedély birtokában engedi a gyerekek fényképezését, másrészt konkrétan tiltja az ilyen képek politikai célú felhasználását.

A HVB azt, hogy a gyerekek szülei adtak-e hozzájárulást a képfelvételek készítéséhez, közléséhez, eleve meg se vizsgálta, ami azért volt ötletes megoldás, mert a Választási eljárásról szóló törvényben foglaltak szerint jogsértést értelmezésükben akkor követhetett volna el Klausman és az államtitkár, ha az valamilyen hátrányos jogkövetkezménnyel járt volna - teszem azt megsértik a kiskorú gyermekek személyiségi jogait, amit a HVB ugye nem volt hajlandó vizsgálni. Így B. M. Panaszát elutasították.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.